Navigatie Menu
Home
Nieuws
Wijkcomite
Kerstcafe 2013
Welkom
Welkom op de website van Kloosterheide.

In 1988 werden naar aanleiding van de Lierse Sint-Gummarusfeesten de wijken herverdeeld. Toen werd er in onze wijk, Kloosterheide, een comité opgericht waarin één persoon per straat bereid gevonden werd te zetelen. Dit comité had aanvankelijk de bedoeling feestelijkheden te organiseren waarvan de opbrengst zou dienen voor de aankoop van de vlaggen voor de Sint-Gummarusfeesten.

Al vlug hadden de leden ondervonden dat een wijkcomité op Kloosterheide ook buiten de Sint-Gummarusfeesten wel een bestaansreden had. Het comité organiseert immers activiteiten waar de bewoners van de wijk elkaar ontmoeten – en we denken hierbij aan de intussen niet te missen memorabele fakkeltocht (Foto's fakkeltocht 2005... klik hier).

Naast feestjes en activiteiten organiseren, ligt er nog een andere taak weggelegd voor het comité : Kloosterheide en haar belangen vertegenwoordigen bij het stadsbestuur. Het comité heeft zo de duistere plannen van de 2de havenomsluiting in de schijnwerper geplaatst, het heeft meegewerkt aan de realisatie van een stadsbus die de wijk doorkruist, de leden ijveren verbeten voor een veiliger verkeer,… Ideeën, ergernissen, opmerkingen kan u altijd doorgeven aan onze voorzitster of aan uw straatverantwoordelijke. Zij zorgen ervoor dat uw vraag tijdens de eerstvolgende comitévergadering besproken wordt zodat we samen naar een oplossing kunnen zoeken.

Indien u zich als nieuwe bewoner in onze wijk vestigt, heten wij u er alvast een warm welkom. Indien u als reeds gevestigde waarde iemand kent die in de wijk komt wonen, aarzel dan vooral niet om dit even aan de voorzitster of aan uw straatverantwoordelijke door te geven.

De eerste bedoeling van het wijkcomité is nog steeds de wijkbewoners samen te brengen, zoals wij dit reeds jaren doen rond de kerststal (Foto's afbraak Kerststal... klik hier). Graag horen wij van de bewoners wie er in onze wijk eens extra in de bloemetjes gezet mag worden, zoals bij een jubileum, voor een bijzondere verjaardag (100 ?) of bij een andere heugelijke gebeurtenis of prestatie. Wij dragen graag ons steentje bij zodat dit niet helemaal onopgemerkt voorbij gaat !
 

Welkom bezoeker
Het is nu

Schrijf je vandaag nog in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes ivm. Kloosterheide